Blog

  • Domov
  • Komunikacija z gosti kot temelj brezhibnega self check-ina
komunikacija z gosti-easypin-pametne kljucavnice

Komunikacija z gosti kot temelj brezhibnega self check-ina

Svet se neprestano spreminja in s tem tudi način, kako potujemo in izbiramo in bivamo v najetih nastanitvenih enotah. Eno izmed najbolj opaznih in vse bolj priljubljenih sprememb v zadnjih letih je samoprijava ali “self check-in”. Ta trend se je razvil iz potrebe po večji fleksibilnosti prihoda gostov in manjšem stresu za gostitelje, ki ne morejo vedno biti prisotni ob prihodu svojih gostov.

Self check-in omogoča gostiteljem, da svojim gostom ponudijo brezhibno izkušnjo, ne da bi bili fizično prisotni ob prihodu. Ključna za uspešno samoprijavo pa je učinkovita komunikacija med gostiteljem in gostom. V tem blogu bomo raziskali, zakaj je komunikacija ključna, kolikokrat in kaj naj gostitelji sporočajo gostom, ter kako lahko to komunikacijo izvedejo na način, ki bo goste navdušil in zagotovil brezskrbno bivanje v najemni nepremičnini.

Self chek-in postaja vse bolj priljubljen

Samoprijava ali self check-in je postala izjemno priljubljena praksa med gostitelji, saj omogoča večjo prožnost tako gostiteljem kot gostom. Gosti si lahko sami izberejo čas prihoda, kar je še posebej priročno za tiste, ki potujejo z različnimi urniki ali prihajajo pozno ponoči. Poleg tega se samoprijava izvaja prek različnih sistemskih rešitev, kot so pametne ključavnice s PIN-kodami in elektronske omarice za shranjevanje ključev, kar gostom omogoča enostaven dostop do nepremičnine.

Pametne ključavnice ali elektronske omarice za shranjevanje ključev  – Osnova za self check-in

Pametne ključavnice in elektronski ključi ali elektronske omarice za shranjevanje ključev igrajo ključno vlogo pri brezhibni samoprijavi. Te napredne tehnološke rešitve omogočajo gostom enostaven in varen dostop do apartmaja, sobe ali počitniške hiše. Sistemska rešitev omogoča gostiteljem, da gostom dodelijo unikatno PIN in/ali QR kodo, ki omogočajo odklep ključavnice ali elektronske omarice. Elektronske omarice za ključe so priljubljena alternativa za vse, ki ne želijo ali ne morejo zamenjati obstoječih ključavnic za pametne ključavnice. Gostiteljem omogočajo, da gostom pustijo fizični ključ v varnem prostoru, ki ga lahko gosti enostavno odprejo s kodo.

Zakaj je sistemska rešitev upravljanja prihodov gostov z uporabo elektronskih ključev in pametnih ključavnic tako pomembna? Prvič, omogoča gostom, da pridejo in odidejo, ne da bi čakali na gostitelja, kar je še posebej priročno, če gostje prispejo pozno ponoči ali v nenavadnih urah. Drugič, zagotavljajo večjo varnost, saj se dostopne kode lahko enostavno spreminjajo za vsakega gosta, kar preprečuje morebitno zlorabo. Prav tako so časovno omenjene na čas čas bivanja gosta. V primeru izgube ključa ali kode lahko hitro reši s spremembo kode.

Spremljanje rezervacij na enem mestu

Pri uspešni samoprijavi je ključno tudi sistemsko upravljanje prihodov gostov. To pomeni, da gostitelji uporabljajo specializirane sisteme kot so Bentral channel manager  in Hotelinco za spremljanje rezervacij, prihodov in odhodov gostov. Ti sistemi omogočajo gostiteljem, da učinkovito upravljajo z več nepremičninami hkrati, brez nepotrebnega zapletanja in napak.

Ena izmed ključnih prednosti sistemov za upravljanje prihodov je možnost avtomatizacije komunikacije z gosti. Na primer, sistem lahko samodejno pošlje gostu sporočilo s podrobnostmi o njihovem bivanju, vključno z navodili za self check-in in dostopnimi kodi.

Vpliv komunikacije na uspešno samoprijavo

Čeprav tehnološke rešitve, kot so pametne ključavnice, elektronske omarice za shranjevanje ključev  in sistemi za upravljanje prihodov gostov, omogočajo večjo avtomatizacijo samoprijave, pa komunikacija še vedno igra ključno vlogo. Kako torej komunikacija vpliva na uspešno samoprijavo?

Jasnost in pravočasnost

Jasnost in pravočasnost sta temeljna vidika uspešne komunikacije s gosti. Gostitelji bi morali gostom poslati sporočila pravočasno, tako da imajo dovolj časa za pripravo na svoj prihod. Sporočila naj bodo jasna in jedrnata, tako da gostje hitro razumejo informacije o samoprijavi, dostopnih kodah in drugih podrobnostih.

Podpora ob prihodu

Ob prihodu gosta je ključno, da se gostitelj odzove na morebitna vprašanja ali težave, ki se pojavijo. Hitro odzivanje in podpora sta ključna za to, da se gost počuti dobrodošlega in da se morebitne težave rešijo takoj.

Redna komunikacija med bivanjem

Komunikacija se ne sme končati po prihodu gosta. Gostitelji bi morali redno preverjati stanje in počutje gosta med bivanjem. S tem se gost počuti cenjenega in ve, da lahko gostitelja kontaktira v primeru kakršnih koli vprašanj ali težav.

Povratne informacije in zahvala

Po odhodu gosta je priporočljivo, da gostitelj pošlje zahvalno sporočilo in prosi za morebitne povratne informacije o bivanju. To je priložnost za goste, da izrazijo svoje zadovoljstvo ali predlagajo morebitne izboljšave, ki jih gostitelj lahko upošteva za prihodnje goste.

Zaključek

Samoprijava ali “self check-in” je postal nepogrešljiv del izkušnje gostov v najetih nastanitvenih enotah. Ključ do uspešne samoprijave je učinkovita komunikacija med gostiteljem in gostom. Jasnost, pravočasnost, podpora ob prihodu, redna komunikacija med bivanjem ter povratne informacije in zahvala so ključni elementi, ki gostom zagotavljajo brezhibno bivanje. Pametne ključavnice, elektronske omarice za shranjevanje ključev in sistemi za upravljanje prihodov gostov so tehnološke rešitve, ki to omogočajo in prispevajo k boljši izkušnji tako gostiteljev kot gostov.

Facebooklinkedinyoutube