Blog

  • Domov
  • Kakšna so pričakovanja gostov ob rezervaciji apartmaja?
pričakovanja gostov

Kakšna so pričakovanja gostov ob rezervaciji apartmaja?

Kot lastnik ali upravitelj nastanitvenega obrata morate razumeti pričakovanja svojih gostov. Navsezadnje je zagotavljanje odlične izkušnje za vaše goste ključnega pomena za pridobivanje pozitivnih mnenj in privabljanje ponovnih poslov. Kaj torej gostje pričakujejo pri rezervaciji počitniške nastanitve?

Čista in vzdrževanja nepremičnina

Predvsem pričakujejo, da bo nepremičnina čista in dobro vzdrževana. To pomeni, da mora biti nepremičnina v dobrem stanju, vse naprave in sistemi pa morajo delovati pravilno. Prav tako mora biti brez nereda in smeti, s čistimi tlemi, okni in površinami. Čista nepremičnina je bistvenega pomena, da se gostje med bivanjem počutijo udobno in domače.

Točnost oglasa

Poleg čistoče gostje pričakujejo tudi točen opis oglasa. To pomeni, da mora biti opis nepremičnine, vključno z njeno lokacijo, udobjem in značilnostmi, točen in posodobljen. Če je na primer v oglasu navedeno, da ima nepremičnina bazen, gostje pričakujejo, da bodo ob prihodu v nepremičnini našli bazen. Če je bila nepremičnina od nastanka ponudbe posodobljena ali prenovljena, je treba ponudbo posodobiti tako, da bo odražala te spremembe.

Komunikacija

Pomembno pričakovanje gostov je tudi profesionalna komunikacija. To pomeni, da se je treba takoj odzvati na poizvedbe in zahteve ter biti na voljo za odgovore na vprašanja ali pomoč med gostovim bivanjem. Prav tako je pomembno, da ste transparentni in odkrito obveščate o vseh pravilih, ki lahko vplivajo na gostovo bivanje, kot so omejitve hrupa ali čas prijave/odjave.

Udobje

Pomembno pričakovanje gostov je tudi ustrezno udobje. To vključuje osnovne potrebščine, kot so popolnoma opremljena kuhinja, delujoči aparati in udobno pohištvo. Odvisno od nepremičnine in pričakovanj, ki jih določa ponudba, lahko vključuje tudi luksuzno opremo, kot sta masažna kad ali bazen. Pomembno je, da jasno sporočite, katera oprema je vključene v nastanitvi, in zagotovite, da je ta oprema v dobrem stanju v času gostovega bivanja.

Varnost in zaščita

Varnost in zaščita je izrednega pomena. To vključuje delujoče detektorje dima in druge varnostne elemente ter varne ključavnice na vratih in oknih. Prav tako je dobro, da gostom zagotovite informacije o postopkih v nujnih primerih, na primer o tem, kako v primeru nesreče stopiti v stik z lastnikom ali upraviteljem ter kako ravnati v primeru požara.

Zasebnost

Zasebnost je še eno ključno pričakovanje gostov. To pomeni, da je treba spoštovati prostor gosta in mu omogočiti, da uživa v svojem bivanju brez vmešavanja ali neželenih posegov. Pomembno je, da jasno sporočite vsa pravila, ki lahko vplivajo na zasebnost gosta, na primer, ali bo lastnik ali upravitelj med bivanjem gosta na posestvu ali ne.

Prilagodljivost

Prilagodljivost glede časa prihoda in odhoda je lahko prav tako pomembno pričakovanje gostov, odvisno od pravilnika nastanitve in njene razpoložljivosti. Nekatere nastanitve lahko dovolijo prilagodljiv čas prihoda in odhoda ter vstop v apartma s pomočjo pametne ključavnice medtem ko imajo druge morda strožja pravila. Pomembno je, da ta pravila jasno skomunicirate z gostom in se jim v okviru razpoložljivosti nastanitve čim bolj prilagodite.

Cenovna politika

Nazadnje, gostje pričakujejo poštene in razumne cene glede na lokacijo, udobje in značilnosti nastanitve. To pomeni, da je treba določiti ceno, ki odraža vrednost najema, hkrati pa je konkurenčna podobnim nastanitvam na tem območju. Pomembno je tudi, da je cena pregledna glede morebitnih dodatnih pristojbin ali stroškov, kot so stroški čiščenja ali stroški za hišne ljubljenčke.

Če povzamemo, imajo gostje ob rezervaciji apartmajev, počitniških hiš ali sob številna pričakovanja. Z izpolnjevanjem teh pričakovanj lahko lastniki in upravitelji nastanitev svojim gostom zagotovijo odlično izkušnjo ter spodbudijo pozitivne ocene in ponavljajoče se rezervacije.

Facebooklinkedinyoutube