Blog

  • Domov
  • Kako self check-in olajša vsakodnevno delo ponudnikov nastanitev
self check in

Kako self check-in olajša vsakodnevno delo ponudnikov nastanitev

Današnji gostje so vse bolj povezani, tehnično podkovani in željni hitrih in učinkovitih rešitev. Kot ponudniki nastanitev se moramo prilagoditi tem spremembam in zagotoviti sodobno, priročno in brezskrbno doživetje prijave za naše goste.

V preteklosti je bil postopek prijave v nastanitvah pogosto časovno zahteven in potencialno stresen tako za goste kot za gostitelje. Dolge vrste ob recepciji, dolgočasne administrativne naloge in morebitni nesporazumi so lahko povzročili slabo izkušnjo pri prijavi in s tem vplivali na prvo mnenje gosta o naši nastanitvi. Vendar pa se je s pojavom self check-ina vse to spremenilo. S pomočjo napredne tehnologije in avtomatiziranih sistemov smo kot ponudniki nastanitev dobili priložnost, da delo prenesemo na tehnologijo ter tako optimiziramo in poenostavimo naše vsakodnevne naloge.

V tem blogu bomo raziskali številne načine, kako self check-in olajša vsakodnevno delo ponudnikov nastanitev. Spoznali bomo prednosti, ki jih prinaša ta sodobna storitev, ter se naučili najboljših praks za njeno učinkovito uvedbo v našem objektu.

Kaj je self check-in?

Preden se poglabimo v podrobnosti, najprej pojasnimo, kaj pravzaprav pomeni self check-in. Gre za postopek, pri katerem gostje sami opravijo prijavo v nastanitvi brez neposredne interakcije z gostiteljem ali osebjem na recepciji. Namesto tega se uporabljajo različne tehnološke rešitve, kot so avtomatizirani kioski, mobilne aplikacije ali elektronske ključavnice.

Prednosti self check-ina za ponudnike nastanitev

Self check-in prinaša številne prednosti in olajšave tako za ponudnike nastanitev, kot za goste:

Prihranite čas in trud

Čeprav so prijave in odjave relativno hitre, zahtevajo veliko pozornosti in časa, še posebej, ko začnete prejemati rezervacije zaporedoma. Ne le, da je časovno potratno fizično se voziti do nastanitve, tudi komunikacija se lahko zaplete. Ukvarjanje z menjavo gostov, še posebej ob zgodnjih prijavah ali pozno odhodih, lahko popolnoma zmeša celoten delovni dan. Z zagotavljanjem možnosti samoprijave bodo gostje manj zaskrbljeni glede pravočasnega prihoda v najemno enoto, vi pa se boste lahko osredotočili na druge pomembne naloge.

Enostavno upravljanje več nepremičnin

Ena od velikih prednosti self check-ina je enostavno upravljanje več nepremičnin. S tem inovativnim pristopom lahko kot ponudnik nastanitev učinkovito upravljate več objektov hkrati, saj vam ni potrebno fizično prisotni pri vsakem prihodu gosta. Samoprijava omogoča gostom, da samostojno vstopijo v objekt in se prijavijo, medtem ko vi lahko preko tehnoloških rešitev spremljate in upravljate prijave na daljavo. To vam omogoča večjo prilagodljivost in optimizacijo časa ter virov pri upravljanju več nepremičnin.

Povečanje zadovoljstva gostov

Sodobni gostje cenijo priročnost in hitrost, ki ju prinaša self check-in. Ta rešitev jim omogoča, da se po dolgi poti ali napornem dnevu v miru in samostojno prijavijo. To vodi do večje stopnje zadovoljstva gostov in pozitivnih ocen.

Tehnološke rešitve za self check-in

Avtomatizirani kioski

Avtomatizirani kioski so ena izmed tehnoloških rešitev za self check-in. Gostje uporabljajo zaslon na dotik, kjer vnašajo svoje podatke, preverjajo razpoložljivost sob ter prejmejo ključno kartico ali kodo za dostop do svoje sobe.

Mobilne aplikacije

Mobilne aplikacije so postale priljubljena rešitev za self check-in. Gostje preprosto prenesejo aplikacijo na svoje pametne telefone, se registrirajo in opravijo prijavo v nastanitvi. Aplikacija lahko ponuja tudi dodatne funkcionalnosti, kot so informacije o objektu, možnosti naročanja storitev ali komunikacija s ponudnikom.

Pametne omarice za shranjevanje ključev

Elektronske omarice za shranjevanje ključev so inovativna tehnološka rešitev, ki omogoča varno hranjenje in izdajo ključev gostom pri self check-inu. Te napredne omarice omogočajo enostavno prevzem in vračanje ključev preko uporabe enkratnih kod, ki jih gostje prejmejo prek mobilnih aplikacij ali elektronskih sporočil. S tem se zagotavlja udoben in zanesljiv način prijave gostov, obenem pa olajšuje delo ponudnikom nastanitev. To je alternativa za vse tiste, ki ne morete zamenjati obstoječo ključavnico s pametno ključavnico.

elektronska omarica Easykey

Uporaba elektronskih ključev in pametnih ključavnic

Pametna ključavnica Easypin omogoča gostom, da z edinstveno kodo preprosto dostopajo do najetega apartmaja, saj le ta odpravlja potrebo po fizičnih ključih ali izmenjavi ključev. To ne le prihrani čas in težave za gosta in upravitelja turistične nastanitve, temveč tudi poveča varnost, saj je mogoče kodo spremeniti za vsako novo rezervacijo.

Channel manager za posredovanje kod in avtomatsko komunikacijo 

Channel manager je programska rešitev, ki med drugim tudi omogoča enostavno posredovanje ključnih informacij in avtomatsko komunikacijo z gosti (napr. posredovanje kode za vstop v objekt in apartma). Z njeno pomočjo prav tako lahko gosti že pred prihodom posredujejo svoje podatke, kar olajša postopek prijave. Ta tehnološka rešitev pomaga ponudnikom nastanitev optimizirati in poenostaviti upravljanje ter zagotoviti boljšo izkušnjo gostov.

Ključna je komunikacija z gosti

Komunikacija z gosti ostaja ključnega pomena tudi v primeru self check-ina. Čeprav ni neposredne fizične interakcije ob prijavi, je pomembno, da ponudniki nastanitev vzpostavijo jasno in učinkovito komunikacijo s svojimi gosti. Jasna navodila za self check-in so ključnega pomena, saj omogočajo gostom, da samostojno opravijo prijavo brez težav. Pri pripravi navodil za self check-in upoštevajte naslednje korake:

  1. Predhodna komunikacija: Posredujte gostom potrebne informacije o postopku self check-ina pred njihovim prihodom. To lahko vključuje podrobnosti o lokaciji in dostopu do objekta, uporabi elektronskih ključev ali kod, ter kontaktno številko za podporo v primeru težav.
  2. Korak za korakom navodila: Pripravite navodila, ki so jasna, enostavna za razumevanje in sledenje. Navedite korake, ki jih gostje morajo izvesti, kot so vnos kode za dostop, uporaba pametne ključavnice ali prevzem ključa iz elektronske omarice. Priložite tudi vizualne ilustracije ali fotografije, če je to potrebno.
  3. Dodatne informacije: Poleg osnovnih navodil vključite tudi druge pomembne informacije, kot so pravila hišnega reda, parkiranje, uporaba Wi-Fi omrežja ali posebne značilnosti objekta. Tako gostje dobijo vse potrebne informacije, da se počutijo dobrodošle in udobno med bivanjem.

Z jasnimi navodili za self check-in boste gostom olajšali prijavo in zmanjšali možnost težav ali nesporazumov. To ustvarja pozitivno izkušnjo in vzpostavlja zaupanje med gosti in ponudniki nastanitev.

 

Facebooklinkedinyoutube