info@easypin.eu Poslovna cona A 10, 4208 Šenčur, SLO +38642807406

Pogosta vprašanja - EasyPIN

// FAQ

Pogosta vprašanja

Komu je Easypin namenjen?

Easypin je namenjen lastnikom nepremičnin in podjetjem, ki se ukvarjajo s kratkoročno oddajo stanovanj in apartmajev ter sobodajalcem preko Airbnb in Booking sistemov, ki ne želijo zgubljati dragocenega časa s čakanjem gostov in osebno predajo ključev. Z uporabo Easypina povečamo varnost, ker sistem preprečuje kopiranje ključev nepooblaščenim osebam in tako odpravlja potrebo po večkratni menjavi cilindrov v ključavnicah.

Kako Easypin deluje?

Easypin za svoje delovanje ne potrebuje povezave na lokalno Wi-Fi omrežje ali internet. V kontrolno napravo je vgrajena SIM kartica, ki zagotavlja izmenjavo podatkov s strežnikom. Povezava je vzpostavljena samo na zahtevo, sicer naprava deluje samostojno in podatkovna povezava ni potrebna. SIM kartica je veljavna 10 let in ne potrebuje periodičnega doplačila. Kontrolna enota je brezžično povezana s tipkovnico, ki se montira pred vhodna vrata. Gost na tipkovnici vstavi vstopno kodo, ki jo je dobil preko elektronske pošte ali SMS sporočila. Če je koda pravilna, kontrolna enota aktivira električno ključavnico ali pametno ključavnico, ki odklepa in zaklepa ključavnico. Povezava kontrolne enote in pametne ključavnice je brezžična. V primeru večjega števila vrat se kontrolna enota razširi z dodatnim modulom, ki zadostuje za opremo štirih sob. Na kontrolno enoto lahko priključimo največ do 4 module. Tudi dodatni moduli se s kontrolno enoto povezujejo brezžično, lahko pa tudi s kablom.

Kako gostu nastavimo PIN kodo?

Na spletni strani www.easypin.eu se registriramo kot uporabnik Easypin sistema. Pri prvem vnosu je potrebno nastaviti število vhodov, sob ali apartmajev in jih oštevilčiti. Ko sobodajalec prejme rezervacijo, vnese podatke o gostu, datum in uro prihoda in odhoda ter številko sobe ali apartmaja. Vstopna koda se generira naključno oziroma se uporabi zadnje 4 cifre rezervacijske številke. Easypin potem preko e-pošte kodo posreduje gostu, istočasno pa preko strežnika vzpostavi povezavo s kontrolno enoto, ki je vgrajena v prostorih sobodajalca. Koda je shranjena v kontrolno enoto in gost bo ob prihodu lahko nemoteno vstopil v stanovanje ali apartma. Koda je časovno omejena in po izteku veljavnosti vstop ni več mogoč.

Kakšna je razlika med električno ključavnico-prijemnikom in pametno ključavnico?

Električna ključavnica ali prijemnik se vgradi v podboj vrat. Potrebna je žična povezava s kontrolno enoto. Vgradnja električne ključavnice ne zagotavlja visoke varnosti saj so vrat le zapahnjena in ne zaklenjena. Vgradnja električne ključavnice je primerna in se priporoča le za prostore, ki so znotraj objekta in do njih lahko pridemo samo preko glavnega vhoda. Pametna ključavnica se enostavno montira na cilinder ključavnice in sicer na notranji strani vrat. Pametna ključavnica omogoča pravo zaklepanje in odklepanje ključavnice, kar zagotavlja precej večjo varnost. Povezava s kontrolno enoto je brezžična. Za delovanje uporablja polnilne baterije, ki zadostujejo za 3 do 4 mesece delovanja brez vmesnega polnjena.

Kako Easypin sistem lahko uporabljajo zaposleni, serviserji in dobavitelji?

Easypin omogoča uporabo generalnih vstopnih kod, ki jih lahko uporabljajo zaposleni za odklepanje vseh vrat. Generalne kode so lahko nastavljene brez ali s časovno omejitvijo.

Ali Easypin omogoča evidenco vstopov?

Kontrolna naprava v spominu hrani do 20.000 dogodkov, ki jih preko strežnika v Excel formatu lahko prenesemo na svoj računalnik.

Zakaj Easypin uporablja tipkovnico in ne mobilnega telefona?

Za uporabo PIN vstopne kode smo se odločili zato, ker kljub modernosti in veliki razširjenosti pametnih mobilnih telefonov, vendarle teh ne uporabljajo vsi. Uporabnik mora pri uporabi telefona dobiti aplikacijo in včasih se lahko zalomi že pri prvem koraku. V sistemu Easypin se koda enostavno po e-pošti dostavi gostu. Ob prihodu gost vnese vstopno kodo na tipkovnici, ki je nameščena pred vhodom in vstopi v apartma.